Priprava na zakon, na zakonsko in družinsko življenje je izredno pomembna za blagor Cerkve in človeka. Za sama zakonca je sklenitev zakonske zveze prelomni dogodek, saj s tem dejanjem stopata na novo pot, ki je nepredvidljiva, velikokrat popolnoma nova, naporna, a hkrati tudi izjemno lepa in bogata.

Zakrament zakona je zakladnica milosti za moža in ženo kot partnerja, za očeta in mater kot starša. Je vir moči za polno in srečno življenje.

Toda če vsega tega ne veš, ne moreš uporabljati. Zato je priprava na zakon velikokrat ključnega pomena za bogato in rodovitno življenje zakonskega para, družin in celotnega cerkvenega občestva…

Poklic moža in žene, očeta in matere, lahko predstavlja preveliko breme za marsikoga, če nanj ni pripravljen. Zato Cerkev posveča veliko pozornosti pripravi na zakon. Njen glavni namen je pokazati bodočim zakoncem, da so tudi v zakonskem življenju zakonitosti, ki jih doživlja domala vsak par in da v vsakem skupnem življenju nastajajo problemi. ki jih je moč predvideti oziroma so jih mnogi zakonci pred njimi že prebrodili. Predvsem pa želi priprava na zakrament zakona pokazati bodočim partnerjem, da s sklenitvijo zakramenta zakona povabita medse Boga, ki postane njun največji zaveznik in pribežališče.

Alenka Fras

Preberite več:

Kontakt

Telefon: 00 386 59 080 310

E-pošta: cdp@nadskofija-maribor.si

Center za duhovne poklice, s. Štefka Klemen, Slomškov trg 19, SI - 2000 Maribor

Center za duhovne poklice je odprt od ponedeljka do četrtka od 8.30 do 12.30. Dobrodošli!