Dobrodošli na spletnih straneh Centra za duhovne poklice!

Center za duhovne poklice je ena izmed vej razgibane pastoralne dejavnosti mariborske nadškofije, ki se prednostno posveča vprašanju duhovnih poklicev. V okviru centra želimo v našem prostoru preko osebnega stika, različne literature in medijev razširjati kulturo poklicanosti in se prednostno posvečamo vprašanju duhovnih poklicev.

Dobrodošli na naši spletni strani!

moliti za duh poklice i2 delati za duh poklice i2   zupnijski animator za dp i2  gradiva in literatura i2 aktualno i2

02a Molitvenik za DPRast duhovnih poklicev more občestvo Cerkve in njeni posamezni člani pospeševati na različne načine, a prva in bistvena je molitev. Molitvenik za nove duhovne poklice je odgovor na Jezusovo naročilo: »Prosite Gospoda žetve, naj pošlje delavce na svojo žetev« (Mt 9,38).

V molitveniku Molite in spodbujajte k molitvi so zbrane že dobro poznane molitve za duhovne poklice, številne nove pa naj odslej bogatijo tako skupno kot osebno molitev ter poživijo vero, zaupanje in gorečnost molivcev.
Molitvi pred izpostavljenim Najsvetejšim so namenjene molitve iz prvega dela.

Vsebina posameznih poglavij:

V 1. poglavju so TRI MOLITVENE URE: prva govori o skrivnosti poklicanosti in poslanstva ter različnih poklicanostih v Cerkvi; v drugi prosimo za moč, da bi pogumno tvegali življenje za Gospoda; tretja govori o daru poklicanosti, ki ga nosimo v krhki posodi.

2. poglavje nudi BOGATO PALETO RAZLIČNIH MOLITEV: za nove poklice, za papeža, škofe, duhovnike in duhovniške poklice, redovnike in redovniške poklice, za diakone, misijonarje in družine, »prve zibelke poklicev«.

V 3. poglavje so uvrščene RAZLIČNE LITANIJE IN LITANIJSKI VZKLIKI: Jezusovega imena, Jezusovega Srca, Kristusove krvi, Matere Božje, sv. Rešnjega telesa, evharistični vzkliki, vzkliki Jezusu Kristusu, duhovniku in žrtvi, in molitveni vzkliki za duhovnike.

V 4. poglavju so na izbiro BESEDILA PESMI (ljudskih, mladinskih in nekaterih taizejskih kanonov) za petje pri molitveni uri, rožnem vencu, križevem potu in ob drugih molitvenih srečanjih.

5. poglavje prinaša ŠIROKO PALETO PROŠENJ ZA (NOVE) DUHOVNE POKLICE, ki se jih lahko uporabi pri rednih sv. mašah (ob nedeljah in delavnikih), pri sv. maši za duhovne poklice ali kot namen pri rožnem vencu itd.

6. poglavje prinaša UVODE ZA SV. MAŠO ZA DUHOVNE POKLICE (npr. v tednu molitve, ob prvih četrtkih itd.)

V 7. poglavju so zbrana SVETOPISEMSKA BESEDILA. Lahko se jih uporabi pri sv. maši za različne duhovne poklice, za osebno oz. skupno molitev ali za razmislek o posameznih duhovnih poklicih pri srečanjih skupin itd.

V 8. poglavju so predložene HVALNICE ZA DUHOVNE POKLICE TER VEČERNICE za duhovniške, redovniške, misijonske in diakonske poklice.

MOLITVENI NAMENI ZA VSE DELE ROŽNEGA VENCA v 9. poglavju bodo lahko v pomoč, da bo naša molitev za duhovne poklice konkretnejša.

V 10. poglavju se s prošnjo za nove duhovne poklice usmerjamo k Bogu, ki je milostljiv in poln usmiljenja (ROŽNI VENEC IN VZKLIKI BOŽJEMU USMILJENJU).

V 11. poglavju je KRIŽEV POT ZA DUHOVNIKE.

Zadnji del molitvenika sestavlja:
     • DEVETDNEVNICA
     • VZKLIKI V ČAST BL. A. M. SLOMŠKU
     • MOLITVENI VZKLIKI ZA DUHOVNE POKLICE
     • PREDLOG ZA MOLITEV DRUŽIN
     • RAZLIČNE MOLITVE K MARIJI.

Na koncu je naveden DODATEN SEZNAM KNJIŽIC, kot pomoč pri pripravi različnih molitvenih srečanj za duhovne poklice.

Vse navedene pobožnosti tesno povežimo z evharistijo, ki je vir in višek vsake krščanske poklicanosti. Molitvenik nas vabi, da molimo in spodbujamo k molitvi. Jezus pa nam jasno pove, kakšna naj bo naša drža:

»Za vse, kar molite in prosite, verjemite, da ste že prejeli, in se vam bo zgodilo« (Mr 11,24).

 

Koledar dogodkov

pon tor sre čet pet sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Kontakt

Telefon: 00 386 59 080 310

E-pošta: cdp@nadskofija-maribor.si

Center za duhovne poklice, s. Štefka Klemen, Slomškov trg 19, SI - 2000 Maribor

Center za duhovne poklice je odprt od ponedeljka do četrtka od 8.30 do 12.30. Dobrodošli!