Dobrodošli na spletnih straneh Centra za duhovne poklice!

Center za duhovne poklice je ena izmed vej razgibane pastoralne dejavnosti mariborske nadškofije, ki se prednostno posveča vprašanju duhovnih poklicev. V okviru centra želimo v našem prostoru preko osebnega stika, različne literature in medijev razširjati kulturo poklicanosti in se prednostno posvečamo vprašanju duhovnih poklicev.

Dobrodošli na naši spletni strani!

moliti za duh poklice i2 delati za duh poklice i2   zupnijski animator za dp i2  gradiva in literatura i2 aktualno i2

Življenje je poklicanost

Si živ/a?
Torej si te je nekdo želel.
Nisi se kar zgodil/a. Nemogoče. Življenje se ne zgodi kar tako! Je pregloboka skrivnost in čudež, da bi KAR bilo. Tudi ti se nisi mogel/a kar zgoditi.
So si te želeli starši? Babica? Si te je želel Nekdo, ki podarja mami in očetu zmožnost spočetja? Da. Prav gotovo nekdo od njih, pred vsemi pa Gospod Bog.

Preberi več...

 Krstna poklicanost

Si kristjan/ka?
Torej si maziljen/a. Pri svetem krstu ti je Gospod Bog po duhovniku z maziljenjem vtisnil neizbrisen pečat, lahko bi rekli, da ti je v bitje vtrl neizbrisen in žlahten vonj, ki ga imajo Božji otroci. Maziljenje ni samo vonj, pač pa tudi milost, Božji potencial v tebi, ki omogoča Svetemu Duhu, da deluje v tebi samem/i. Božji/a si. Nisi sam/a. Kot krščen/a si tempelj, svet prostor, v katerem prebiva Božji Duh.

Preberi več...

 

Trije stanovi

Si Božji otrok?
Torej si poklican/a na eno od treh poti, ki imajo isti cilj: popolno srečo v Bogu in to za večno. Bog, ki si te je želel in te oblikoval kot unikat, te kliče ali v poročenost ali v samskost ali v posvečenost.

Preberi več...

 

Koledar dogodkov

Kontakt

Telefon: 00 386 59 080 310

E-pošta: cdp@nadskofija-maribor.si

Center za duhovne poklice, s. Štefka Klemen, Slomškov trg 19, SI - 2000 Maribor

Center za duhovne poklice je odprt od ponedeljka do četrtka od 8.30 do 12.30. Dobrodošli!