Dobrodošli na spletnih straneh Centra za duhovne poklice!

Center za duhovne poklice je ena izmed vej razgibane pastoralne dejavnosti mariborske nadškofije, ki se prednostno posveča vprašanju duhovnih poklicev. V okviru centra želimo v našem prostoru preko osebnega stika, različne literature in medijev razširjati kulturo poklicanosti in se prednostno posvečamo vprašanju duhovnih poklicev.

Dobrodošli na naši spletni strani!

moliti za duh poklice i2 delati za duh poklice i2   zupnijski animator za dp i2  gradiva in literatura i2 aktualno i2

Ignacijanske duhovne vaje potekajo v tišini. Običajno trajajo štiri do osem dni. Udeleženec duhovnih vaj se redno (enkrat ali večkrat dnevno) sreča z voditeljem.

Na ta način je omogočena zares osebna pot. Saj za to gre: za konkretno pot konkretne osebe. Udeleženec dobi nekaj navodil, smernic, v katero smer moliti, s katerimi odlomki, katero milost prositi. Nato ima čas zase, za molitev.

Pozneje v pogovoru voditelju pove, kaj se je v molitvi dogajalo, kaj je notranje občutil, kaj je Božja beseda v njem sprožala. Vse poteka v tišini. Vsakdo ima svoj čas, ritem, mir. Mnogim je danes težko vzdržati v tišini; je pa tišina zares očiščujoča. Pri osebah s kakšno psihično motnjo je treba biti pazljiv, saj je tišina lahko prenaporna. Zanje pa ima Gospod gotovo drugo možnost razodeti se, razodeti svojo voljo.

Koledar dogodkov

pon tor sre čet pet sob ned
9
10
11
12
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kontakt

Telefon: 00 386 59 080 310

E-pošta: cdp@nadskofija-maribor.si

Center za duhovne poklice, s. Štefka Klemen, Slomškov trg 19, SI - 2000 Maribor

Center za duhovne poklice je odprt od ponedeljka do četrtka od 8.30 do 12.30. Dobrodošli!