Dobrodošli na spletnih straneh Centra za duhovne poklice!

Center za duhovne poklice je ena izmed vej razgibane pastoralne dejavnosti mariborske nadškofije, ki se prednostno posveča vprašanju duhovnih poklicev. V okviru centra želimo v našem prostoru preko osebnega stika, različne literature in medijev razširjati kulturo poklicanosti in se prednostno posvečamo vprašanju duhovnih poklicev.

Dobrodošli na naši spletni strani!

moliti za duh poklice i2 delati za duh poklice i2   zupnijski animator za dp i2  gradiva in literatura i2 aktualno i2

Priprava na zakon, na zakonsko in družinsko življenje je izredno pomembna za blagor Cerkve in človeka. Za sama zakonca je sklenitev zakonske zveze prelomni dogodek, saj s tem dejanjem stopata na novo pot, ki je nepredvidljiva, velikokrat popolnoma nova, naporna, a hkrati tudi izjemno lepa in bogata.

Zakrament zakona je zakladnica milosti za moža in ženo kot partnerja, za očeta in mater kot starša. Je vir moči za polno in srečno življenje.

Toda če vsega tega ne veš, ne moreš uporabljati. Zato je priprava na zakon velikokrat ključnega pomena za bogato in rodovitno življenje zakonskega para, družin in celotnega cerkvenega občestva…

Poklic moža in žene, očeta in matere, lahko predstavlja preveliko breme za marsikoga, če nanj ni pripravljen. Zato Cerkev posveča veliko pozornosti pripravi na zakon. Njen glavni namen je pokazati bodočim zakoncem, da so tudi v zakonskem življenju zakonitosti, ki jih doživlja domala vsak par in da v vsakem skupnem življenju nastajajo problemi. ki jih je moč predvideti oziroma so jih mnogi zakonci pred njimi že prebrodili. Predvsem pa želi priprava na zakrament zakona pokazati bodočim partnerjem, da s sklenitvijo zakramenta zakona povabita medse Boga, ki postane njun največji zaveznik in pribežališče.

Alenka Fras

Preberite več:

Koledar dogodkov

pon tor sre čet pet sob ned
9
10
11
12
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kontakt

Telefon: 00 386 59 080 310

E-pošta: cdp@nadskofija-maribor.si

Center za duhovne poklice, s. Štefka Klemen, Slomškov trg 19, SI - 2000 Maribor

Center za duhovne poklice je odprt od ponedeljka do četrtka od 8.30 do 12.30. Dobrodošli!