Za poglobitev duhovnega življenja

OSNOVE KRŠČANSKE DUHOVNOSTI

osnove krscanske duhovnosti1Tomaš Špidlik

Maribor: Slomškova založba, 1998

Knjiga nam preprosto in poglobljeno, iz izkušenj dvatisočletnega izročila Cerkve, teologov krščanskega Vzhoda in Zahoda, na temeljih Svetega pisma nevsiljivo in prepričljivo govori o tej duhovnosti. Vabi nas, da bi se od časa do časa ustavili na svoji življenjski poti, si poiskali prostor tišine in se zazrli v globine tega Božjega vrelca, ter zahrepeneli po čisti duhovni pijači. Knjiga naj bi postala naš vodnik na poti življenja.

MOLITI S TELESOM, DUŠO IN DUHOM: molitveni priročnik Izdal Župnijski zavod Dravlje

MOLITI S TELESOM, DUŠO IN DUHOM: molitveni priročnik Izdal Župnijski zavod DravljeIvan Platovnjak, Jože Roblek

Ljubljana 2005

Knjiga je namenjena vsem odraslim osebam, ki želijo vstopiti v molitveno življenje ali pa ga poglobiti. Prinaša veliko raznovrstnih vaj, da bi vsak lahko odkril in spoznal različne načine priprav na molitev in molitve same. Na osnovi tega bo lahko izbral tiste, ki mu bodo najbolj pomagale pri njegovi molitveni rasti.

PISMO SILU

PISMO SILU Silvano Fausti D.J.

Župnijski urad Dravlje, Ljubljana 1994

To delo živahnega tona in klene vsebine je podlaga teologije, poslanstva in pričevanja za evangelij. Razmišljanje se je porodilo iz opazovanja stvarnosti v različnih delih sveta, ki jih je avtor obiskal na številnih potovanjih.

EVHARISTIJA- Zdravilo nesmrtnosti

EVHARISTIJA- Zdravilo nesmrtnostiTomaš Špidlik

Župnijski zavod Dravlje, Ljubljana 2005

Preprosta, a vsebinsko bogata kateheza o najvišji skrivnosti naše vere. Evharistija je zakrament Kristusove osebne navzočnosti v vsem, kar obstaja, v vsem življenju in je živa navzočnost v sedanjosti in tudi v ranah zgodovine.
 

SPRAŠEVANJE VESTI - Da bi živeli kot odrešeni

SPRAŠEVANJE VESTI - Da bi živeli kot odrešeniMarko Ivan Rupnik

Župnijski zavod Dravlje,
Ljubljana 2004

Knjiga govori o ponovno najdeni vrednosti spraševanja vesti, predstavi jo kot molitev, ki jo opravljamo pred usmiljenim Bogom, kot ponovno najden očiščen bleščeč dragulj.
 

V PLAMENIH GOREČEGA GRMA

V PLAMENIH GOREČEGA GRMAMarko Ivan Rupnik

Župnijski urad Dravlje, Ljubljana 1995

Kaj je duhovno in kaj je duhovnost? Kako živeti duhovno sredi vsakdanjega dela in skrbi? Kako najti svežo duhovno in odrešujočo vsebino v življenjski drami, zmoti in celo grehu... Te in podobne dileme odpira in nanje odgovarja jezuit, slikar in profesor.

DUHOVNOST OD SPODAJ

DUHOVNOST OD SPODAJ Anselm Grün / Meinrad Dufner

Duhovnost od spodaj pomeni povzpetje k Bogu preko sestopa v resničnost lastnih slabosti, ran in meja. Prav tam, kjer smo na koncu svojih zmožnosti, postanemo odprti za Boga. V knjigi opisana duhovnost od spodaj se ukvarja s vprašanji, kaj naj storimo, če gre vse napak, kako naj shajamo z razbitinami svojega življenja in kako lahko iz tega ustvarimo nekaj novega. Anselm Grün, rojen leta 1946, je menih in ekonom benediktinske opatije Münsterschwarzach (Nemčija). Poznan je kot avtor številnih duhovnih knjig (200), kot duhovni spremljevalec in voditelj tečajev.

Kontakt

Telefon: 00 386 59 080 310

E-pošta: cdp@nadskofija-maribor.si

Center za duhovne poklice, s. Štefka Klemen, Slomškov trg 19, SI - 2000 Maribor

Center za duhovne poklice je odprt od ponedeljka do četrtka od 8.30 do 12.30. Dobrodošli!

Božja beseda