Drugo peš romanje

V soboto, 12. maja 2018 je potekalo že drugo
PEŠ ROMANJE OD SLOMŠKA K PTUJSKOGORSKI MATERI BOŽJI

Molili smo za dobre družine in za nove duhovne poklice.

Ob 6. uri zjutraj smo se romarji zbrali v Mariborski stolnici na Slomškovem grobu. Pred odhodom smo se s Slomškovo pesmijo V nebesih sem doma spomnili, kaj je naš končni cilj nato pa prisluhnili Božji besedi o poklicu Abrahama (1 Mz 12, 1-9). Župnik Marko nas je spodbudil, da vse osebne prošnje položimo pred Slomška, kar smo izrazili s prižgano svečo, ki smo jo položili na njegov grob.

P1180358

Po blagoslovu romarjev smo s prošnjo za dobre družine in za nove duhovne poklice odšli na pot proti Ptujski Gori.

P1180364

Po dobri uri poti so nas ob gasilnem domu v Razvanju pričakali gostoljubni ljudje z jutranjim okrepčilom, nato pa so se nam na poti pridružili še novi romarji.

 20180512 082045

Prvi molitveni postanek je bil v župnijski cerkvi v Hočah. Župnik Alojz Petrič nam je na kratko razložil o župnijski cerkvi, ter predstavil pastoralno življenje župnije.  Sledila je molitev ob svetopisemskem odlomku iz (2 Mz 3, 1-12), kratek nagovor g. Bernarda Geršaka, prošnje za dobre družine in nove duhovne poklice, ter pesem, s katero smo se podali na pot.

P1180378

V naslednjem delu poti - do župnije Rače nas je spremljala misel o poklicanosti in poslanstvu Mojzesa, in obenem prisluškovanje, k čemu Gospod kliče vsakega od nas.

P1180372

Na poti se je prepletal pogovor, molk, molitev in od časa do časa tudi pesem.

P1180391

Drugi daljši postanek je bil v župniji Rače, kjer nas je velikodušno sprejel župnik Robert Emeršič in skrbne gospodinje. Po okrepčilu smo odšli v cerkev sv. Jožefa Delavca, ki jo krasi čudoviti mozaik p. Marka I. Rupnika. Prevzeti od lepote smo "padli v molitev", ki so jo še okrepile svetopisemske besede iz Janezovega evangelija "Jaz sem vas postavil, da greste in obrodite sad in vaš sad ostane" ... (Jn 15,11-17). Pot proti Cirkovcam smo nadaljevali v molitvi rožnega venca. V njem smo skupaj z Marijo prosili, da bi mogli polno živeti krstno poklicanost in poslanstvo, ter za svetost že poklicanih delivcev kruha življenja in za nove delavce v Božjem vinogradu.

P1180410

 Predzadnja postaja je bila v Cirkovcah. Tudi tu smo doživeli gostoljuben sprejem g. župnika Jankota Straška in skrbnih gospodinj.

Po okrepčilu smo se zbrali v svetišču Kraljice v nebesa vzete, kjer je zadonela pesem Ave Marija, nato pa smo posvetili čas molitvi, poslušanju "Vesele novice" o Gospodovem oznanjenju, kratek nagovor in odhod ob prepevanju Marijinih pesmi.

 

 

 

Višek romanja je bila sveta maša v kapeli na Ptujski Gori, kjer so se nam pridružili še nekateri domači. Darovala sta jo g. Bernard Geršak in g. Branko Maček. Mašni namen je bil isti, kot vsa naša pot: za dobre družine ter za nove duhovne poklice, za svetost in stanovitnost poklicanih. Pri maši smo sodelovali s pesmijo in molitvijo, nekoliko utrujeni, a hvaležni za prehojeno pot, za novo nastalo medsebojno povezanost in za vse, ki so nas na poti gostoljubno sprejeli.

Razšli smo se v želji, da prihodnje leto spet poromamo skupaj k Mariji na Ptujsko Goro.

Kontakt

Telefon: 00 386 59 080 310

E-pošta: cdp@nadskofija-maribor.si

Center za duhovne poklice, s. Štefka Klemen, Slomškov trg 19, SI - 2000 Maribor

Center za duhovne poklice je odprt od ponedeljka do četrtka od 8.30 do 12.30. Dobrodošli!

Božja beseda