Molitveni maraton za nove duhovne poklice

njihovo svetost in stanovitnost

IZPROSIMO VSAJ EN NOV DUHOVNI POKLIC V SVOJI ŽUPNIJI

Kaj je molitveni maraton?

Molitveni maraton je molitvena obveza, za katero se zavestno in svobodno odloči posameznik, družina, skupina ali celotna župnija, z namenom, da bi v svoji župniji izprosili vsaj en duhovni poklic. "Maratonec" bo torej vsak dan goreče prosil, naj Bog izbere in pokliče med mladimi v župniji, kogar sam hoče. Vztrajal bo od dneva, ko se je za maraton odločil, vse do uresničitve - zato tudi maraton, tek na dolge proge.

 Zakaj moliti za duhovne poklice?

 Kdo lahko sodeluje?

 V molitvenem maratonu lahko sodeluje vsak vernik – ne glede na stan, poklic ali starost: otroci, zlasti še birmanci, mladi, odrasli, bolni, ostareli, invalidi, celotne družine, različne župnijske skupine (npr. ministranti, pevci, bralci, animatorji, ...) ali že obstoječe skupine molivcev. Vsekakor pa najprej računamo na vas: redovniki in redovnice, duhovniki, kateheti in katehistinje, župnijski animatorji za duhovne poklice, člani župnijskih svetov in drugi pastoralni sodelavci.

 Kako lahko sodelujemo?

            - Predlagano molitev ali druge podobne molitve.

           - Kratke vzklike (npr.: Gospod, pošlji delavce na svojo žetev!).

           - Ves rožni venec ali samo desetko.

           - Rožni venec Božjega usmiljenja.

           - Večni Oče, darujem ti svojo bolezen, trpljenje, osamljenost, učenje, delo... za nov duhovni poklic iz naše župnije.

           - Obiščemo Jezusa v cerkvi ali se udeležimo češčenja Najsvetejšega.

           - Zmolimo križev pot.

             - Vsak maratonec sodeluje pri sveti maši za duhovne poklice vsak prvi četrtek, petek ali soboto v mesecu.

 
Svojo odločitev, da bom sodeloval pri molitvenem maratonu, izrazim s temi ali podobnimi besedami:

 Gospod Jezus, združen/a s teboj in tvojo nebeško Materjo Marijo se jaz, .................... obvežem, da bom od danes dalje zavzeto molil/a za en duhovni poklic iz naše župnije.

 

Datum:                                                               Podpis:

 

Podpisano zgibanko namestimo na vidno mesto, da nas bo stalno spominjala na našo odločitev.

Predlagana molitev (vsi):

Oče naš,vsak dan te prosimo, naj pride k nam tvoje kraljestvo, kraljestvo pravičnosti, miru in ljubezni. Po svojem Sinu Jezusu, Knezu miru, in po naši Materi Mariji, Kraljici miru, te iskreno prosimo: prebudi v naši župniji dekle ali fanta, ki bo poln Boga miru in ljubezni, pripravljen v duhovnem poklicu postati delavec za mir: mir v dušah, mir v družinah in soseskah in mir v javnem življenju. Oče, usliši nas, saj od tebe prihaja vsak dober dar. Amen.

 prir. po papežu Janezu Pavlu II.

 Oče naš. Zdrava Marija. Slava Očetu.

 Predlagana molitev (otroci):

 O Jezus, moje male žrtve, združene s tvojo Božjo daritvijo, naj pridobijo Cerkvi svete in številne duhovniške in redovniške poklice.

 Oče naš. Zdrava Marija. Slava Očetu.

Predlagana molitev (mladi):

Gospod, ves se izročam v tvoje roke. Stori z mano, kar hočeš! Ti si me zase ustvaril. Kaj hočeš, da storim? Uresničuj z menoj svoj načrt! Darujem ti svoje želje, svoje radosti, svoje slabosti, svoje načrte, svoja nagnjenja, ki me odvračajo od tebe da se ponovno vrnem k tebi. Želel bi biti to, kar boš ti napravil iz mene. Ne rečem: Za teboj pojdem, kamorkoli pojdeš, ker sem slaboten. Toda izročam se tebi, da me vodiš, kamor hočeš. Želim iti za teboj. Prosim te moči za svoj dan!

John Henry Newman

 Oče naš. Zdrava Marija. Slava Očetu.

 Zgoraj je navedenih le nekaj možnosti. Tako za osebno kot za skupno molitev lahko uporabite knjižice, ki so na voljo na CDP ali na Slomškovi založbi, in sicer:

 POZOR!

Zmaga je zagotovljena vsem, »kajti vsak, kdor prosi, prejme, kdor išče, najde, in kdor trka, se mu bo odprlo« (Jezus). Zato v tem maratonu ni prvih, ne zadnjih mest.

Nagrada je pripravljena vsakemu, ki bo vztrajal do konca: to je izprošen duhovni poklic, ter mir in sreča v srcu vseh, ki v zvesti molitvi iščejo Boga in njegovo kraljestvo.

Posebnost: V tem maratonu ni gledalcev! Ker smo vsi deležni milostnih sadov duhovnih poklicev, nihče ne more držati »križem rok«. Delež vsakega je nenadomestljiv, čeprav bi bil še tako majhen. Zato, veselo na delo!

 

 

недорогой wordpress хостинг
сколько сейчас время