Nekatere skupnosti pa vam, mladi, ki iščete svojo življenjsko poklicanost, in želite bolj spoznati neko ustanovo, ali pa želite v konkretni skupnosti preverjati svojo odločitev nudijo možnost, da nekaj dni preživite z njimi v ta namen organizirani skupini.

Več: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ali veš, da lahko prideš v samostan pogledat, kako izgleda redovno življenje? Še več. Celo nekaj dni lahko ostaneš s sestrami ali brati, se z njimi pogovarjaš, kako so one/i začutile/i klic, lahko z njimi živiš, poskušaš…  obenem pa v srcu prisluškuješ… preverjaš… če te Bog res k temu kliče.

Več: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ena od možnosti, s katero želimo mladim (tudi odraslim) omogočiti, da se od blizu srečajo s posameznimi oblikami duhovnih poklicev, je DAN ODPRTIH VRAT, ki vsako leto prvo soboto v marcu poteka  v mariborskem bogoslovju, Slomškovem dijaškem semenišču ter v različnih ženskih in moških redovnih skupnostih.

Odlična priložnost, da pridete in pogledate, kje danes stanuje Jezus in tisti, ki nas je Jezus tako osvojil, da želimo ostati z njim vse življenje ter svoje življenje podariti službi Bogu in ljudem.

Kontakt

Telefon: 00 386 59 080 310

E-pošta: cdp@nadskofija-maribor.si

Center za duhovne poklice, s. Štefka Klemen, Slomškov trg 19, SI - 2000 Maribor

Center za duhovne poklice je odprt od ponedeljka do četrtka od 8.30 do 12.30. Dobrodošli!

Back to top